Europeiska språkdagen 2016

img_03141

I år har eleverna i moderna språk steg3-5 gjort affischer i A3format som innehåller slogans om varför det är så viktigt att lära sig fler språk än svenska och engelska.Texten skall skrivas på franska,tyska eller spanska samt vara översatt till svenska. Eleverna har fria händer när det gäller utformningen.Den kan göras helt digitalt,målas på papper,som collage osv. Eleverna img_03131tävlar individuellt. En del deltar i den officiella tävlingen som anordnas av Goethe-Institut men alla deltar i den lokala tävlingen på skolan.I den officiella tävlingen utser en jury de vinnande bidragen, i den lokala tävlingen röstar språkeleverna fram en vinnare i respektive språk.

Priserna i den officiella tävlingen är en språkresa samt priser som delas ut av fransk- respektive spansklärarföreningen.Priserna i den lokala skoltävlingen är presentkort à 100:- på Ugglan-hela familjens bokhandel i Boden.

De vinnande bidragen är nr13 (fr),76 (ty) och 21 (sp) och de vinnande eleverna heter Olivia Sandberg SA16, Elisabeth Dahlkvist SA15 och Nicki Lindqvist NA16.

img_03111

                           GRATTIS!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *