PoesiBoden 2017

Björknäsgymnasiet deltog även i år under litteraturdagarna Eyvind2017 som inleddes fredagen den 24/11 (v47) och avslutades på lördagen. Eleverna har under språklektionerna skrivit egna dikter på de främmande språken franska, spanska, svenska och tyska under temat ”Vänskap”.

Diktuppläsningen av de 3 nominerade dikterna i varje kategori skedde efter invigningen då en jury fanns på plats för att utse de vinnande bidragen. Priser i form av diplom och checkar delades ut till deltagarna i anslutning till uppläsningen.

På torsdagen samma vecka deltog de tre nominerade eleverna i varje kategori i ett vernissagemingel på Björknäsgymnasiet. Eleverna läste sina dikter för varandra i blandade grupper och poeten Tsegay Mehari berättade om sitt skrivande och läste, också han, några dikter ur sin bok ”Pots of my mother”. Dikterna skrev han under sin fängelsetid i Eritrea.

Tävlingen avslutades med stor pompa och ståt. Trots viss nervositet så lyckades alla mycket bra uppe på scenen i Enter. Vår konferencier och jury genomförde sina uppdrag på ett föredömligt sätt och de vinnande bidragen skrevs av följande elever:

Okubay Manna i svenska för nybörjare, Sanna Sjöberg i tyska, Alma Eriksson Nelson i spanska, Suad Huseynli i svenskaA och Eva Sahakyan i franska.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *